Рецептата, която сме ви подготвили днес, перфектно съчетава вкусно със здравословно.

...
Рецептата, която сме ви подготвили днес, перфектно съчетава вкусно със здравословно.
Коментари Харесай

Бургер със сьомга, лимонова трева и джинджифил

Рецептата, която сме ви подготвили през днешния ден, съвършено съчетава вкусно със здравословно. Ако сте фенове на бургерите, само че въпреки всичко желаете да се храните уравновесено, ние имаме идеалното решение. Заменяме класическото телешко кюфте с такова от сьомга, а вместо бяло хлебче се стопираме на пълнозърнесто или безглутеново. Рецептата за този бургер със сьомга е лека и доста свежа, тъй като съдържа мариновани зеленчуци и прелестен магданозен сос , които вършат ястието guilt-free

Перфектен за уикендите, в които желаеме да си приготвим нещо вкусно, само че въпреки всичко да съблюдаваме режима си, бургерът с рибено кюфте елементарно се комбинира с пържен или печен сладък картоф. Вижте по какъв начин и вие да си приготвите тази свежа и разнообразна рецепта...

Необходимите артикули:

бургер хлебчета

За кюфтетата от сьомга: 

250 г филе от сьомга 
1 ч.л. сол
2 стръка лимонова трева
1.5 см (парче) джинджифил 
1 лайм (сока и кората)
¼ ч.ч. + 1 с.л. майонеза
½ ч.л. червен пипер  
3 с.л. ленено семе 
3 с.л. зехтин

За маринованите краставици:

½ ч.ч. оцет
½ ч.ч. вода
1 с.л. семена от кориандър 
1 с.л. черен пипер на зърна
1 с.л. мед
1 краставица (нарязана на ленти)
¼ червен лук (нарязан на ситно)

За магданозения сос:

½ ч.ч. заквасена сметана
¼ ч.ч. магданоз (нарязан на ситно)
¼ ч.л. сол 
черен пипер 

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Сложете филето от сьомга в тава с хартия за печене. Поръсете със сол и пипер и печете 10 – 15 минути, по-късно оставете да се охлади. Междувременно нарежете на ситно лимоновота трева, запазвайки 5 – 6 см от краищата. Премахнете външните листа и нарежете нежната част. Блендирайте нарязаната трева и джинджифил до приемане на паста. Добавете лимоновата кора и сок, майонезата и аления пипер и още веднъж блендирайте. Прехвърлете в междинна купа. Когато сьомгата се е охладила, я надробете, като преди този момент я изчистите от костите и премахнете кожата. Добавете сьомгата и лененото семе към купата със сместа с майонеза и разбъркайте. Загрейте зехтина в тиган на междинна степен. От сместа със сьомга направете приблизително големи кюфтета и ги сложете в тигана. Гответе до приемане на златиста коричка и оставете да се отцедят от мазнината. 

За маринованите краставици смесете оцета, водата, подправките и меда в дребна касерола. Оставете на котлона, до момента в който кипне. Поставете лентичките от краставици и ситно нарязания лук в купа и ги полейте с топлата примес. Мариновайте ги за минимум 5 минути и ги отцедете. В друга купа смесете заквасената сметана, магданоза, солта и пипера. 

Сервирайте с хлебчета по ваш избор. Първо поставете кюфтето от сьомга, по-късно магданозения сос и маринованите краставици и лук. Гарнирайте с печен сладък картоф. 

 
Фетучини с гъби, масло и чесън
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР